donderdag, 30. augustus 2007 - 12:45

Aangifte tegen medewerker van aannemingsbedrijf

Leusden

De politie is woensdag 29 augustus om 15.45 en 17.15 uur gegaan naar de door brand zwaar beschadigde woning op de Bouwdriest. Rond 15.45 uur werd de komst van de politie verzocht omdat de aanwezige huurder van de woning, een 22-jarige Leusdenaar, een conflict had met een medewerker van een aannemingsbedrijf. Volgens de medewerker bewoonde de jongeman de woning illegaal omdat de gemeente en justitie hadden geoordeeld dat er sprake was van een onveilige woonsituatie en het pand dus verlaten diende te zijn.

Bij navraag bij de gemeente bleek dat dit bouwkundig onderzoek naar de veiligheid van de constructie nog niet had plaatsgevonden en dat de huurder nog steeds recht had om daar te verblijven.

Om 17.15 uur werd opnieuw de komst van de politie verzocht omdat de medewerker van het aannemingsbedrijf was teruggekomen en nu een conflict had met de advocaat van de betrokken huurder. Bij dit conflict was er ook sprake geweest van fysiek handelen door de medewerker en was de mobiele telefoon van de raadsman afgepakt. Omdat er na de brand en de ontstane situatie al meerdere strafbare feiten hebben plaatsgevonden, en deze nog in onderzoek zijn, is de raadsman verwezen naar het politiebureau in Amersfoort voor het doen van aangifte. Ook deze aangifte zal dan bij het onderzoek worden gevoegd.
Provincie:
Tag(s):