zaterdag, 25. augustus 2007 - 20:58

Aangrijpende familiegeschiedenis Heddy Lester vertaald in theaterstuk

Westerbork

Hoe kan in een concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog een liefde opbloeien? En hoe kan het verliezen van familie, huis en haard in dezelfde periode een blijvende invloed uitoefenen op kleine alledaagse dingen anno 2007? Deze twee vragen staan centraal in het leven van zangeres en actrice Heddy Lester (1950), wiens ouders elkaar ontmoetten in het concentratiekamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In de voorstelling 10 Duizend zakdoeken heeft Heddy Lester haar aangrijpende familiegeschiedenis vertaald naar het theaterpodium.

Het is uiteindelijk het verhaal geworden van de ontmoeting van haar ouders Louise de Montel en Coen Affolter in het concentratiekamp Vught, het verschrikkelijke afscheid van familie en vrienden aldaar en de triestheid van die donkere tijd. Het is echter ook het verhaal van een onverwoestbare levensvreugde en de ruwe alledaagse realiteit van het heden. “Mijn joodse achtergrond heeft me nooit zo erg beziggehouden. Maar in een tijd dat ras en afkomst weer een alarmerend grote rol spelen, wil ik met een publiek kunnen lachen om de waan van de dag, de domheid en vele misverstanden die er tussen de verschillende culturen bestaan�, aldus de actrice zelf.

In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt op zaterdag 8 en zondag 9 september om 14.00 uur de theatervoorstelling 10 Duizend zakdoeken opgevoerd. Aan de voorstelling, die een combinatie vormt van aangrijpend toneel en humoristische en satirische liedjes werkt naast Heddy Lester ook actrice Myra de Jong mee.

De kosten voor het bijwonen van de voorstelling is bij de entree van het museum inbegrepen.
Provincie:
Tag(s):