maandag, 17. september 2007 - 21:55

Aanhouding binnen onderzoek naar stenengooiers

Son

Het rechercheteam, dat zich bezighoudt met het onderzoek naar de stenengooiers, heeft maandagavond op de Elbelaan in Son en Breugel een 18-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De verdachte maakt deel uit van een hanggroep uit Son.

De 18-jarige inwoner van Son en Breugel wordt verdacht van betrokkenheid bij het stenengooierincident met dodelijke afloop op de Sonseweg in Best op 29 april jl. Bij het tragische ongeval werd een steen door de voorruit van de auto van een echtpaar uit Aarle Rixtel gegooid. De 72-jarige vrouw overleed ter plaatse. Haar 73-jarige echtgenoot kwam bekneld te zitten in het voertuig. De man raakte zeer zwaar gewond. In hoeverre hij van het opgelopen letsel zal herstellen blijft nog onduidelijk.

De 18-jarige verdachte is in verzekering gesteld en zal de komende dagen worden verhoord. Het rechercheteam werkt met zestien rechercheurs op volle kracht aan het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. Het team is bereikbaar via 0900-8844. Voor anonieme meldingen kan gebeld worden naar 0800-7000. Ook is het mogelijk om het team te mailen via politie-ruit@brabant-zo.politie.nl
Provincie:
Tag(s):