vrijdag, 31. augustus 2007 - 8:44

Aanhouding in weiland met politieheli en tractor

Gouda

Donderdag 30 augustus heeft de politie een 34-jarige man uit Radom (P) met behulp van een tractor en een helikopter aan kunnen houden. De Pools was na een stopteken gevlucht en hield zich schuil in een weiland met brandnetels. Maar de agenten kregen hulp van een lokale boer en luchtsteun van het KLPD waardoor de gevluchtte Pool alsnog in de boeien geslagen kon worden.

Agenten zagen de man rijden over de Rotterdamseweg in een auto met een handgeschreven kentekennummer. De bestuurder kreeg een stopteken voor een controle echter deze negeerde hij en ging er vandoor. Bij de camping aan de Sluisdijk richting Moordijk is de bestuurder uit de auto gesprongen, om er vervolgens rennend vandoor te gaan. Via slootjes en een grotere sloot kwam de bestuurder op een weiland en tussen de brandnetels terecht.

Hierop werd een politiehelikopter ingezet. Al snel werd de man die zich in de bosjes schuil hield gezien. Een agent is hierna opgestapt in de heli om de schuilende man aan te houden. Samen met de waarnemer van de politiehelikopter is de agent naar de man gezakt. Ondertussen konden twee andere agenten met een tractor meerijden het land in. Onder het toeziend oog van vele kijkers reed de tractorbestuurder met drie agenten, de medewerker van het Korps Landelijke Politiedienst, en de doorweekte man korte tijd later achterwaarts terug.

Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken.
Provincie:
Tag(s):