dinsdag, 23. oktober 2007 - 18:05

Aanhouding van harddrugsdealer

Terneuzen

Politie Zeeland heeft zaterdagmorgen in Terneuzen een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij werd verdacht van het dealen in harddrugs vanuit een dealpand te Terneuzen. Hij had deze misdaad gepleegd over een langere periode in 2006 en 2007.

Bij de aanhouding bleek verdachte 81 gram wit en bruin poeder bij zich te hebben, zeer waarschijnlijk cocaïne en heroïne. De exacte bepaling van deze stoffen is in onderzoek door de technische recherche van politie Zeeland te Middelburg.

De verdachte werd afgelopen zaterdag inverzekering gesteld en dinsdagmiddag door de Officier van Justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris met een vordering inbewaringstelling. De verdachte maakte deel uit van een onderzoeksdossier waarbij al meerdere personen door het projectteam Houdgreep van de politie werden aangehouden. Deze zijn inmiddels door de rechtbank te Middelburg veroordeeld.

De zaterdag aangehouden verdachte speelde een belangrijke rol in verkoop van harddrugs. Dit beperkte zich niet alleen tot het dealen van harddrugs in de binnenstad van Terneuzen maar ook met lijnen naar België (West-Vlaanderen).

De verdachte was al geruime tijd voortvluchtig en bleek ook voor de politie Friesland gesignaleerd te staan voor vermogensdelicten.

De politie denkt met de aanhouding van deze verdachte een belangrijke harddrugsdealer te hebben aangehouden waardoor de drugsoverlast in Terneuzen zal afnemen.
Provincie:
Tag(s):