maandag, 8. oktober 2007 - 16:31

Aanhoudingen in onderzoek naar diefstal spoorkoper

Rotterdam

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op maandag 8 oktober 2007 drie aanhoudingen verricht voor witwassen, heling en valsheid in geschrifte. Een 40-jarige man en 41-jarige vrouw uit Barendrecht en een 39-jarige man uit Rotterdam worden ervan verdacht gestolen spoorkoper te hebben opgekocht en doorverkocht en hieruit financieel voordeel te hebben behaald.

Eerder dit jaar startte de Spoorwegpolitie een onderzoek naar koperdiefstal op het spoor. Het onderzoek leidde naar een schroothandel in Rotterdam. Daar en in een woonhuis in Barendrecht deed de politie op 3 juli 2007 een inval. Daarbij werden administratie, computers, auto’s, een boot en een grote hoeveelheid contant geld in beslag genomen.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er bij de schroothandel vermoedelijk niet alleen gestolen koper afkomstig van het spoor werd witgewassen, maar ook andere metalen zoals aluminium en titanium. De politie vond ook aanwijzingen voor diefstal van en uit vrachtwagens.
Provincie:
Tag(s):