vrijdag, 10. augustus 2007 - 10:23

Aanhoudingen na dollemansrit over A2

St. Michielsgestel

Een 26-jarige man uit Purmerend en een eveneens 26-jarige man uit Brunssum zijn woensdagavond op de A2 aangehouden in verband met hun gevaarlijke rijgedrag met een ernstig ongeluk als gevolg.

Volgens getuigen reden de mannen ‘als gekken’ over de rijksweg, waarbij ze met hoge snelheid andere voertuigen links en rechts inhaalden en bumperkleefden. Nadat de beide auto’s met elkaar in aanraking waren gekomen, sloeg de auto van de man uit Purmerend over de kop.

Deze bestuurder werd door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat hij in zeer verwarde toestand vanuit zijn woonplaats was vertrokken. Omdat hij dacht dat hij werd achtervolgd haalde hij genoemde capriolen uit om uit handen van zijn denkbeeldige belagers te blijven.

De man uit Brunssum had zich in zijn ergernis laten verleiden tot soortgelijk rijgedrag. Van beide mannen werd het rijbewijs ingevorderd. De man uit Brunssum werd aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. De verwarde man werd na zijn behandeling in het ziekenhuis overgebracht naar een instelling voor psychische hulpverlening. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):