vrijdag, 23. november 2007 - 11:07

Aanhoudingen na wilde achtervolging

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft donderdag een scooterrijder aangehouden na een ‘wilde’ achtervolging. Op de Nieuwe Binnenweg hield de politie een ASO-controle, die gericht was op de Aanpak van Scooter Overlast. Rond drie uur wilde een motoragent een bestuurder controleren, die er echter vandoor ging. De achtervolging ging richting Rotterdam-West in de omgeving van de Mathenesserlaan.

In de vluchtpoging reed de verdachte op de Hooidrift twee voetgangers aan, maar bleef doorrijden. Ook medewerkers van Stadstoezicht en een agent te voet proberen de man te stoppen, maar de bestuurder reed op hen in en bleef vluchten.

Op een goed moment weet een motoragent de man klem te rijden tegen een personenauto, waarna politiemensen hem konden aanhouden. De 29-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Tijdens de aanhouding op de Nieuwe Binnenweg kreeg de politie te maken met een groep jongeren die zich met de aanhouding bemoeid. Agenten hielden hier een 23-jarige Rotterdammer aan die politiemensen had uitgescholden, Stadstoezicht heeft aangifte gedaan ter zake poging zware mishandeling/doodslag.
Provincie:
Tag(s):