dinsdag, 7. augustus 2007 - 11:09

Aanhoudingen voor fraude bij stichting

Amsterdam

In verband met een fraudeonderzoek bij een stichting in Amsterdam Zuidoost zijn dinsdagochtend 7 augustus vier personen, twee mannen en twee vrouwen, aangehouden. Een van de verdachten was ambtenaar bij de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente en gedetacheerd bij de stichting. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het rechercheteam houdt rekening met een fraudebedrag dat in de tonnen zou kunnen lopen. Het onderzoek, door rechercheurs van het Bureau Financiële en Economische Recherche van de dienst Regionale Recherche, is nog in volle gang.

Verduistering
Na aangiften in verband met fraude bij de stichting werd een rechercheonderzoek gestart, onder supervisie van een officier van justitie. Tijdens het onderzoek zijn diverse frauduleuze zaken vastgesteld. Het betreft onder meer het verduisteren van subsidiegeld voor mensen in financiële nood. Er zijn vermoedelijk valse aanvragen opgemaakt en echte aanvragen zijn of gedeeltelijk of niet uitgekeerd. In de administratie zijn deze uitkeringen als uitgekeerd geboekt.

Ontucht
De ex-ambtenaar wordt ook verdacht van het plegen van ontucht met een cliënte, zij was van de beslissing van de verdachte financieel afhankelijk. Om na te gaan of deze verdachte zich vaker schuldig heeft gemaakt aan ontucht met cliënten, wordt slachtoffers verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via 020-5596330.

Twee van de verdachten zijn uit hun functie ontheven. Een derde was nog werkzaam voor een stichting terwijl de vierde verdachte, een vrouw, wordt verdacht van het witwassen van het buitgemaakte geld.
Provincie:
Tag(s):