zondag, 9. september 2007 - 13:25

Aanhoudingen voor geweldadige straatroof in Almere

Almere

Zaterdagnacht heeft de politie drie mannen van 17 en 18 jaar oud uit Almere aangehouden op verdenking van het plegen van een geweldadige straatroof op het Fontanapad. Een 17-jarige Almeerder was het slachtoffer. Hij werd van zijn fiets getrokken en met een knuppel geslagen en met een mes bedreigd. De drie verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Zij worden de komende dagen verhoord. De politie onderzoekt dan tevens of deze drie verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij een beroving zaterdagavond op het Zilverstrand. Het slachtoffer, een 57-jarige inwoner uit Lelystad zat daar in zijn geparkeerde auto toen hij, vermoedelijk door drie daders, uit zijn auto werd getrokken en bedreigd werd met een mes. Na de beroving gingen de drie ervandoor.

Later in de nacht zijn een 18-jarige man en een vrouw uit Finsterwolde beroofd op het Mastgatpad. De twee moesten onder bedreiging van een mes hun portomonnee en telefoon afgeven. Ook hier waren drie daders betrokken bij de roof. Ze zijn te voet weggevlucht in de richting van het Geinplein. De politie heeft de zaken in onderzoek en is op zoek naar meer informatie. Mensen die zaterdagavond laat of later in de nacht iets bijzonders hebben gezien dat kan leiden naar de aanhouding van mogelijk andere verdachten, worden verzocht zich bij de recherche van de politie in Almere te melden.
Ook anderen die informatie hebben, die betrekking heeft op deze delicten, kunnen zich melden op 0900-8844. Een anonieme melding kan via M (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):