dinsdag, 17. april 2007 - 12:35

Aanhoudingen voor overvallen op horecagelegenheden

Almere/Lelystad

De politie heeft zondagnacht twee 33-jarige mannen uit Almere aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een horecagelegenheid aan de Oorweg. Maandagnacht heeft de politie, na een melding van een overval op een horecagelegenheid aan De Schans, twee mannen van 19 en 24 jaar oud uit Lelystad aangehouden. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

In Almere troffen agenten na een overvalalarm de beide mannen in de buurt aan. Omdat er nog geen signalementgegevens waren konden ze na controle weer verder. Toen korte tijd daarna het signalement alsnog in de richting van de twee Almeerders wees, zijn ze op hun huisadres aangehouden. De politie onderzoekt het voorval en de betrokkenheid van de beide verdachten.

In Lelystad konden agenten die in de omgeving zochten de twee overvallers op basis van een verspreid signalement na een korte achtervolging aanhouden. In de horecagelegenheid werden aanwezigen bedreigd met iets dat leek op een vuurwapen. De daders hebben geen buit gemaakt. Met de aanhouding van de twee is de politie een onderzoek gestart. De mannen zijn inverzekering gesteld en worden verder verhoord.
Provincie:
Tag(s):