dinsdag, 11. september 2007 - 16:32

Aanleg kunstgrasveld Noordscheschut

Noordscheschut

Wethouder Klaas Smid van de gemeente Hoogeveen geeft vrijdag 14 september 2007 om 16.00 uur het startsein voor de aanleg van een kunstgrasveld op sportcomplex De Meulenwieke in Noordscheschut. Bij het veld komen wedstrijd- en trainingsverlichting en inklapbare jeugddoelen aan de lange zijden.

Het voordeel van een kunstgrasveld is dat er aanzienlijk meer gebruik van gemaakt kan worden dan van een gewoon grasveld. Een kunstgrasveld is te allen tijde bespeelbaar. Jaarlijks kunnen er 1500 speeluren worden gepland. Op een gewoon veld is dat slechts 250 uur.

Onderzoek van de KNVB heeft aangetoond dat er op het sportcomplex veel te weinig speel- en traningsmogelijkheden zijn voor een voetbalvereniging van de omvang van VV Noordscheschut. Daarom komt de club in aanmerking voor een kunstgrasveld, zo is in het gemeentelijke Actieplan Sportvoorzieningen vastgelegd.

De voetbalvereniging heeft 400 spelende leden, drie speelvelden en een traningsveld.

Het advies- en realisatiebureau ARCADIS legt het kunstgrasveld op De Meulenwieke aan. VV Noordscheschut kan er vanaf eind oktober gebruik van maken. De aanleg van het nieuwe veld kost € 392.000.
Provincie:
Tag(s):