vrijdag, 24. augustus 2007 - 8:37

Aanleg nieuwe plaats voor vliegtuigspotters van start gegaan

Schiphol

Donderdag 23 augustus zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van een tijdelijke spottersplaats naast de Polderbaan. Zoals het er nu naar uitziet zullen de spotters niet zonder plaats komen te zitten wanneer de vaste plak bij de Kaagbaan sluit.

De spottersplaats naast de Kaagbaan moet sluiten vanwege de uitbreiding van Schiphol en daarom is er een tijdelijke plaats aangewezen vanwaar de vliegtuigliefhebbers startende en landende vliegtuigen kunnen aanschouwen. De nieuwe, tijdelijke plaats is langs de Polderbaan.

Volgens een woordvoerder van de spotters blijft de plaats bij de Kaagbaan open totdat de nieuwe tijdelijk locatie geopend kan worden, medio oktober is de planning. Een enquête van de organisatie leert dat de spotters zelfs bereid zijn om een redelijk bedrag te betalen voor een goede plek.

Gewenste faciliteiten zijn toiletten en een horecagelegenheid. De spotters zijn in gesprek met Schiphol over de mogelijkheden. De politiek steunt de spotters; een hoogtijdag trekt snel ruim 1000 bezoekers en in dat geval zou het gaan om een toeristische voorziening.
Provincie:
Tag(s):