dinsdag, 2. oktober 2007 - 18:58

Aanleg turbo-rotondes

Moerdijk

De provincie laat twee turbo-rotondes bij de aansluitingen van de A17 op de provinciale weg N285 aanleggen. De aannemer heeft voor de aanleg van de rotonde aan de kant van Zevenbergen een noodweg aangelegd waarover de verkeer op de N285 langs de aan te leggen rotonde kan rijden. Het kruisingsvlak is verschoven naar de kant van de op- en afrit van de A17 en daar is een kleine nieuwe kruising gemaakt.

Deze kruising wordt met verkeerslichten geregeld en vanwege de kleinere vormgeving is er een soort bypass gemaakt voor het rechtdoorgaand verkeer vanuit Zevenbergen om minder verkeerhinder te krijgen. Dit verkeer wordt door een barrier van het verkeer op de kruising gescheiden en pas voorbij de tijdelijke kruising is een weefvak gemaakt waar het verkeer weer bij elkaar komt.

Onder de A17 zijn 2 rijstroken voor het verkeer naar de oprit richting Roosendaal en Klundert en 1 rijstrook voor het tegemoet komend verkeer. Het westelijke kruispunt wordt ook door een verkeerslicht geregeld, hier moet het verkeer richting Klundert en het industrieterrein een slinger maken om op de oude rijbaan terug te keren. Dit is in het begin opletten geblazen voor de automobilist maar het wordt duidelijk aangegeven door middel van borden en belijning.

Deze fase waarin de oostelijke rotonde wordt aangelegd gaat in de 1e week van oktober in en volgens de planning tot het eind van dit jaar duren daarna volgt in 2008 de andere rotonde.
Provincie:
Tag(s):