donderdag, 4. oktober 2007 - 16:34

Aanleunwoningen ontruimd door brand

Den Haag

Donderdagmiddag rond 13.50 uur is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een aanleunwoning van woon- en zorgcentrum Dekkersduin aan de Campanulastraat in Den Haag. Ongeveer dertig aanleunwoningen zijn hierdoor ontruimd. Dit meldt de brandweer.

In totaal zijn drie en zeventig bewoners tijdelijk opgevangen in het tegenover gelegen Woon en Zorgcentrum.
Vier personen zijn door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld.

De brand is door onbekende oorzaak ontstaan in een aanleunwoning van het Woon en Zorgcentrum. De bewoonster met haar zoon ontdekte de brand en konden de woonkamer nog veilig verlaten. Gealarmeerde personeelsleden hebben met de aanwezige brandblussers geprobeerd de brand te blussen. Door de sterke rookontwikkeling hebben zij de blusactie moeten beëindigen.

Bij aankomst van de brandweer stond de woning in brand en veroorzaakte deze een heftige rookontwikkeling in het gebouw. Hierdoor is de brandweer gelijk gestart met het ontruimen van de aanleunwoningen. De bewoners werden buiten door personeel opgevangen en naar het Woon- en Zorgcentrum aan de overzijde van de straat gebracht waar zij tijdens de bluswerkzaamheden tijdelijk konden verblijven. De brand zelf woedde alleen in de aanleunwoning en kon door de brandweer snel worden geblust. Binnen zeven minuten na aankomst van de brandweer kon het sein “brand meester� worden gegeven.

Twee bewoners en twee personeelsleden van het Woon- en Zorgcentrum zijn door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Om toegang te krijgen tot het gebouw en de aanleunwoningen heeft de brandweer zes deuren opengebroken. De aanleunwoning heeft door de brand zware brand- en roetschade opgelopen. De gang heeft lichte rook en roetschade. Nadat het gebouw door de brandweer was geventileerd konden de bewoners weer terug naar hun woning. Voor de bewoonster van de aanleunwoning waar de brand is ontstaan wordt alternatieve woonruimte gezocht.

De schade aan het gebouw bedraagt circa 30.000 euro.
Provincie:
Tag(s):