zaterdag, 27. oktober 2007 - 14:46

Aanpak verkeersoverlast in Graetheide

Graetheide

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Limburg Zuid gaat de verkeersonveiligheid op de Graetheide aanpakken. Jarenlang blijkt de snelheid van het verkeer, dat door deze woonkern rijdt, aanleiding te zijn tot klachten van de aanwonenden. De gemeente heeft al verschillende verkeersremmende maatregelen aangebracht, tot nu toe niet met het gewenste resultaat.

De politie begint de actie maandag 29 oktober en zal de eerste dagen waarschuwend te werk gaan door gele kaarten uit te delen. Na deze fase wordt tegen verkeersovertreders verbaliserend opgetreden.

De bewoners van Graetheide klagen al jarenlang over de verkeersonveiligheid in hun straat. Vooral over hoge snelheid van het verkeer, maar ook over het parkeren. Vooral omdat de weg gebruikt wordt als sluiproute voor de A2, waar nu ook wegwerkzaamheden het verkeer belemmeren. Volgens hen levert dit regelmatig verkeersgevaarlijke situaties op. Het doorgaande verkeer dat harder rijdt dan de toegestane snelheid van 30 km/u, geeft grote kans op ongelukken, aldus de bewoners.
Om die reden is begin juli 2007 onder hen een enquête uitgedaan, waaruit ook blijkt dat men de straat als onveilig ervaart.

De eerste dagen zullen waarschuwingen worden uitgedeeld in de vorm van gele kaarten aan elke automobilist die de verkeersregels negeert, zo laat de politie Limburg-Zuid weten. Na deze waarschuwingsdagen gaat de controle door, maar dan wordt niet meer gewaarschuwd. Iedereen die zich dan nog niet aan de regels houdt, krijgt een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):