zondag, 16. september 2007 - 20:59

Aanrijding loopt uit op steekpartij

Vroomshoop

Aan de Constantijnstraat in Vroomshoop heeft zondagochtend een steekpartij plaatsgevonden waarbij één persoon ernstig gewond is geraakt. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Zondagmorgen omstreeks 5.10 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij aan de Constantijnstraat in Vroomshoop. Ter plaatse bleek dat een 29-jarige en een 38-jarige man gewond waren geraakt. De vermoedelijke dader, een 29-jarige man eveneens afkomstig uit Vroomshoop, is nog voortvluchtig.

De precieze toedracht van het voorval is nog niet helder. Aanleiding is vermoedelijk een aanrijding die rond 1.30 uur plaatsvond aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop. Hierbij waren bovengenoemde partijen betrokken. De 29- en 38-jarige betrokkenen zijn buurmannen en reden op dat moment gezamenlijk in een auto.

Zij kregen een aanrijding met de 29-jarige verdachte. Deze leeft al een tijdje in onmin met de 29-jarige betrokkene. Na de aanrijding werd over en weer verhaal gehaald en liep uiteindelijk uit de hand. De 29-jarige verdachte komt met nog vier personen naar de Constantijnstraat waar beide buurmannen wonen.

Daar werden vernielingen gepleegd aan een auto en een woning. De situatie escaleerde met een steekpartij tot gevolg. Hierbij raakte de 38-jarige man ernstig gewond. De 29-jarige buurman raakte licht gewond. De 29-jarige verdachte maakte zich uit de voeten. De 38-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het 29-jarige slachtoffer werd door de huisartsenpost aan z’n verwondingen behandeld.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Er werden vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 29-jarige vrouw uit Vroomshoop, een 33-jarige man uit Nijverdal, een 33-jarige vrouw uit Vroomshoop en een 30-jarige vrouw uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Deze zijn met de 29-jarige verdachte meegekomen toen hij verhaal kwam halen.

De precieze toedracht en betrokkenheid van de verschillende personen wordt op dit moment onderzocht. De betrokkenen zitten vast voor verhoor. De politie is nog opzoek naar de 29-jarige hoofdverdachte.
Provincie:
Tag(s):