donderdag, 27. september 2007 - 14:41

Aanrijding met busje schoolkinderen

Schagen

De politievan korps noord Holland Noord heeft donderdag 27 september laten weten dat er op woensdagmiddag rond 16.00 uur op de N248 een personenbusje met zeven leerlingen van de Praktijkschool in Schagen tegen een personenauto is aangereden.

Een 26-jarige chauffeuse van het busje uit Schagen reed vanaf de Stolpen richting Schagen. Ze kwam met de rechterwielen in de rechterberm terecht, stuurde terug, maar zodanig dat de bus vervolgens in de linkerberm terecht kwam en dwars over de weg stond op de linkerhelft. Een 76-jarige automobiliste uit Den Helder kwam uit de richting van Schagen en kon de bus niet meer ontwijken en reed tegen het busje aan.

De vrouw moest met inwendig letsel worden opgenomen in het MCA. Haar toestand is stabiel. De inzittenden uit de auto, haar 43-jarige dochter en 9-jarige kleindochter uit Den Helder, liepen lichte verwondingen op. Zij konden na behandeling weer naar huis. Drie kinderen uit het busje hebben verwondingen opgelopen.

Een 14-jarig meisje uit Nibbixwoud en een 13-jarig meisje uit Heerhugowaard moesten ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven en een 13-jarige jongen uit Anna Paulowna mocht na het onderzoek weer huis. Slachtofferhulp heeft na het ongeval leerlingen van de school en diens ouders opgevangen.

De school heeft in de avond een telefoonlijn geopend voor bezorgde ouders. In totaal hebben er twee mensen gebeld. De Provincialeweg tussen Grote Sloot en de Dijkweg Stolpen is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer in verband met het verkeerstechnisch onderzoek.
Provincie:
Tag(s):