donderdag, 21. juni 2007 - 10:16

Aanrijdingen met letsel

Almere/Dronten

In Almere en Dronten vonden woensdagmiddag aanrijdingen plaats, waarbij meerdere gewonden vielen. In Almere vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers. Een 57-jarige Almeerder reed op het Bergerklaverpad en ging richting de Markerkant. Een 39-jarige Almeerder wilde naar de Beitelbrug gaan. Hij kwam voor de man van 57 jaar van rechts. Op de kruising van de fietspaden kwamen de twee in botsing.

De Almeerder van 57 jaar had een snijwond aan zijn been en de 39-jarige bromfietser klaagde over pijn aan zijn bekken. Beiden zijn met een ambulance afgevoerd naar het Flevoziekenhuis.

Op de Oldebroekerweg in Biddinghuizen kreeg de politie woensdagmiddag een melding van een aanrijding met letsel. Een brommobiel en een personenauto raakten in botsing met elkaar. De wagen werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Doornspijk. Zij was aan het inhalen, bevond zich op de linkerrijbaan, toen de brommobiel voor haar, ook naar links wilde om af te slaan. Een botsing volgde. De brommobiel, bestuurd door een 56-jarige vrouw uit Biddinghuizen, kon niet meer ontweken worden door de automobiliste.

De vrouw in de brommobiel raakte gewond en werd met een gebroken sleutelbeen afgevoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Ze bleek ook nog diverse kneuzingen te hebben. In de brommobiel bevond zich ook nog een Deense dog. De hond werd door de botsing uit het voertuig geslingerd en overleefde de aanrijding uiteindelijk niet.
Provincie:
Tag(s):