maandag, 22. oktober 2007 - 14:20

Aanrijtijd brandweer binnen de norm

Amersfoort

Na aanleiding van geruchten heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de aanrijtijden van de brandweer. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de brandweer binnen de gestelde tijd aanwezig was. Volgens getuigen duurde het maandag te lang voordat de brandweer ter plaatse was bij het Armando museum en met de bluswerkzaamheden begon. Volgens een getuigen die vanaf het begin ter plaatse viel de aanrijtijd mee en was het eerste brandweervoertuig na acht minuten ter plaatse. In de nacht van 22 op 23 oktober werd even voor 24.00 uur het sein ‘brand meester’ gegeven. Dinsdagochtend werd duidelijk dat de brand uit is, maar zoals gebruikelijk is er nog kans op het oplaaien van het vuur. De brandweer blijft daarom waakzaam. Naast het museum zijn ook twee naastgelegen panden door de brand zwaar beschadigd.

Bewoners en ondernemers in het afgezette gebied rond de brand in de binnenstad van Amersfoort mogen dinsdagochtend weer terug naar hun huis of zaak. Twaalf woningen in de directe omgeving van het Armando Museum worden nog niet vrijgegeven. De kans op instorting is nog aanwezig.

Tijdens de brand heeft de brandweer de rook gemeten op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en asbest. Uit de metingen bleek dit niet het geval te zijn. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Op het moment dat de brand uitbrak waren er dakdekkers aan het werk.
Provincie:
Tag(s):