woensdag, 10. oktober 2007 - 11:26

Aantal Halt bureaus Noord Holland gefuseerd

Alkmaar

Op 1 januari 2007 zijn de Halt-bureaus voor de regio’s Kennemerland (Alkmaar), Kop van Noord-Holland (Den Helder) en West-Friesland (Hoorn) tot het nieuwe Halt-bureau Noord-Holland Noord gefuseerd. Vanaf 1 oktober opereert het bureau al als één organisatie vanuit Hoorn.

Halt Noord-Holland Noord bedient met 8 medewerkers alle 28 gemeenten in Noord-Holland Noord. Het bureau probeert door alternatieve straffen en voorlichting te voorkomen dat jongeren tot 18 jaar in het criminele circuit belanden. Met de fusie is een klein, slagvaardig en financieel gezond Halt-bureau ontstaan. De nieuwe organisatie is een gevolg van een landelijke herstructureringsorganisatie op initiatief van de minister van Justitie. Op dit moment zijn er nog 52 lokale en regionale Halt-bureaus.

Er is één centrale locatie in Hoorn maar gesprekken over taak- en leerstraffen die kunnen wel gevoerd worden in Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Schagen, Stede Broec en Wieringerwerf.

Per jaar gaat het nieuwe Halt-bureau zo’n 790 taak- en leerstraffen afdoen en uitvoeren in opdracht van justitie en politie. Daarvoor kan het bureau een beroep doen op zo’n honderd instellingen en organisaties in Noord-Holland. Daarnaast wordt het voorkómen dat jongeren op het verkeerde pad raken steeds belangrijker. Voorlichting, met name op scholen, is een belangrijk onderdeel van het Halt-werk. Alle scholen krijgen de mogelijkheid om in te schrijven op preventieprojecten. Zo biedt Halt bijvoorbeeld projecten rond thema’s als groepsdruk, waarden en normen en digipesten.
Provincie:
Tag(s):