dinsdag, 3. juli 2007 - 17:22

Aantal toeristische overnachtingen in Drenthe stijgt

Assen

Het aantal toeristische overnachtingen in Drenthe is in 2006 met 0,9 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Ook de werkgelegenheid in de toeristische sector steeg vorig jaar met 2,1 procent. Dit blijkt uit het rapport Toerisme in Cijfers 2007 dat in opdracht van de drie noordelijke provincies is opgesteld door het Instituut Service Management (ISM).

De sector zelf laat een wisselend beeld zien. Er lijkt een verschuiving plaats te vinden naar het exclusievere segment. Al sinds meerdere jaren daalt het aantal overnachtingen op kampeerterreinen. Ook in 2006 was dat het geval. De daling bedroeg 4,2% ten opzichte van het jaar ervoor.

De verhuur van recreatiewoningen en het aantal overnachtingen in hotel/pension laat de laatste jaren een stijgende tendens zien. Volgens PvdA gedeputeerde Rein Munniksma komt de verschuiving overeen met de verwachtingen. “In ons collegeprogramma hebben we gewezen op de toenemende wensen van de toerist en de kwaliteits- en vernieuwingsslag die de sector zal moeten maken�.

De prestaties van de sector laten sowieso een gemengd beeld zien. De werkgelegenheid in de sector groeit nog steeds, maar de Drentse dagattracties hebben in 2006 3,6 procent minder bezoek gehad dan het jaar ervoor. Munniksma noemt de daling teleurstellend. Het feit dat de daling grotendeels voor rekening komt van het Dierenpark in Emmen doet daar niets aan af. Ook het bezoekersaantal van attractieparken is licht teruggelopen. Het bezoek aan kartbanen en musea kent wel een stijging in 2006.
Provincie:
Tag(s):