vrijdag, 16. november 2007 - 11:39

Aantal Utrechtse bijstandscliënten weer onder de 7.000

Utrecht

Voor het eerst in 25 jaar is in Utrecht het aantal bijstandsgerechtigden jonger dan 65 jaar weer minder dan 7.000. Sinds medio 1982 heeft de gemeente Utrecht niet meer zo weinig bijstandscliënten gehad. Dat betekent een historische dag voor de afdeling Sociale Zaken & Werkgelegenheid van de gemeente Utrecht.

Wethouder Marka Spit van Sociale en Economische Zaken vindt het bemoedigend nieuws. “Voor mensen die lang werkloos zijn, maar ook voor de gemeente. We doen er alles aan om mensen kansen te bieden en te laten meedoen. Het is goed dat we dan ook resultaten zien.�

De gemeente investeert sinds 2006 flink in het aan het werk helpen van Utrechters. En met succes. Begin 2007 waren er nog 8.100 bijstandsgerechtigden jonger dan 65 jaar. Dit aantal is vandaag gezakt tot 6998. Dit is een afname van ruim 13,5%. Landelijk is de gemiddelde afname van het aantal bijstandsgerechtigden 6%.

Met haar re-integratiebeleid ‘Aan de Poort, Op de Ladder en Aan het Werk’ wil de gemeente Utrecht instroom in de bijstand voorkomen en via diverse projecten zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen. Zoals de workfirst-aanpak ‘Werk Loont!’, bemiddeling van bijstandsgerechtigden door het Matchbureau en het Jongerenloket. In 2008 start Utrecht met nieuwe, gesubsidieerde ‘Doe Mee-banen’ voor mensen die langdurig werkloos zijn.
Provincie:
Tag(s):