zondag, 16. september 2007 - 18:06

Aanvallend onmachtig NEC lijdt thuisnederlaag

Scoren blijft een kwelling voor NEC. Vorig jaar liep de club vanwege dit manco al tegen onnodig puntenverlies aan. Ook dit seizoen lijkt dit probleem NEC vroeg in het seizoen al op te breken.

Vanmiddag tegen NAC Breda liep de club tegen het derde achtereenvolgende verlies aan en heeft de ploeg nog maar een schamel puntje veroverd uit vier speeldagen. Daarnaast raakte de ploeg ook nog Jhon van Beukering (foto) kwijt door een hamstringblessure. Maandag wordt de aanvaller nader onderzocht.

NAC Breda zag na een kwartier ook al haar nieuwe aanwinst Rogier Molhoek op een brancard het veld verlaten. De middenvelder, gehuurd van AZ, kreeg een schot van Brett Holman van dichtbij hard tegen het hoofd en kon niet meer verder. Tot die tijd was er nauwelijks iets gebeurd. Holman zelf tekende in de 18e minuut voor het eerste wapenfeit, maar zijn inzet in de korte hoek was een prooi voor doelman Jelle ten Rouwelaar. Twee minuten later had invaller Ronnie Stam aan de andere kant pech. Anthony Lurling legde de bal terug, waarna de gekrulde inzet van de middenvelder net iets te laat omlaag viel.

In de 25e minuut kreeg NEC haar beste mogelijkheid. Van Beukering zette de bal vanaf rechts knap voor, waarna de snoeiharde volley van Holman prachtig werd gekeerd door een zwevende Ten Rouwelaar. Vijf minuten later kreeg de thuisclub een volgende tegenvaller te verwerken, toen Van Beukering naar zijn hamstring greep en niet meer verder kon.

Een minuut voor rust was de deceptie compleet toen de gasten de leiding namen. Via een rommelactie kwam Edwin de Graaf vanaf de linkerkant naar binnen toe, waarna hij doelman Gábor Babos vanaf 15 meter met een lage schuiver verraste: 0-1. Ook na rust, waarin Rutger Worm werd vervangen door Alexander Prent, kon NEC nauwelijks een vuist maken. De kansen, die volgden, kwamen voort uit spelhervattingen. Zo cirkelde Holman na een uur een vrije trap bijna binnen, maar lette Ten Rouwelaar opnieuw goed op. Twee minuten eerder had NAC Breda bijna succes gehad na een counter. Kolkka legde bal terug, maar de inzet van De Graaf had te weinig kracht.

Ook de vervanging van Ferne Snoyl, die een dramatische invalbeurt kende, door Adam Hrepka, zette weinig zoden aan de dijk. In de laatste tien minuten kreeg NAC Breda op de counter zelfs nog enkele goede mogelijkheden om de score uit te bouwen. Zo ontsnapte Matthew Amoah acht minuten voor tijd, maar keerde Babos nog met de vingertoppen en maakte aanvoerder De Graaf het vier minuten voor tijd het bonst. Moederziel alleen mocht hij door richting de NEC-goalie, maar die won het 1-tegen-1 duel op sublieme wijze. En in de extra tijd was Babos nog een keer heer en meester tegenover Amoah, die alleen nog de sluitpost voor zijn neus had. De 0-1 veranderde niet meer.