zondag, 27. mei 2007 - 10:49

Aanzienlijke schade operatiekamers VU

Amsterdam

Na de consternatie door de brand van gisteren is de rust in VU medisch centrum weergekeerd en gaat het ziekenhuis weer terug naar de normale bedrijfsvoering. Laboratoria en dialyseafdeling functioneren zoals gewoonlijk. De oorzaak van de brand wordt onderzocht door de politie. De schade aan de acht getroffen operatiekamers is aanzienlijk. Dit heeft het VU medisch centrum zondag laten weten.

De opnamestop, ingesteld na de brand op het operatiecomplex op de 2e etage, is opgeheven. De afdeling spoedeisende hulp is al sinds gisteren, 17.00 uur weer open voor patiënten. Inmiddels zijn daar zo’n 50 patiënten behandeld, 13 patiënten zijn hierna opgenomen in VUmc.

Binnen VU medisch centrum wordt ook weer geopereerd. Er zijn tien operatiekamers beschikbaar. VUmc treft interim voorzieningen om geplande operaties door te laten gaan. Artsen informeren hun eigen patiënten hierover.

Binnen VUmc werden naar aanleiding van de brand op zaterdagochtend maatregelen getroffen om de patiëntenzorg op gebruikelijke wijze te continueren. Hierbij hebben netwerkziekenhuizen en omliggende universitair medische centra hulp aangeboden. Er werd zaterdag niet geopereerd in VU medisch centrum, voor eventuele noodsituaties was wel OK ruimte beschikbaar.

Er zijn vijf patiënten overgeplaatst naar andere ziekenhuizen, waar zij verder zijn behandeld. De laboratoriumbepalingen werden tijdelijk uitgevoerd door het AMC maar inmiddels zijn de laboratoria in VUmc weer volledig in gebruik.

De afdeling spoedeisende hulp (SEH) was een groot deel van de zaterdag niet bereikbaar voor patiënten. Ook nierdialysepatiënten zijn zaterdag elders, in het Kennemergasthuis gedialyseerd.
Provincie:
Tag(s):