donderdag, 20. september 2007 - 18:16

Aardgaskaravaan doet Maastricht aan

Maastricht

Zaterdag 22 september is op het einde van de middag de aardgaskaravaan te zien op de Markt in Maastricht. De aardgaskaravaan van Senter Novem bestaat uit voorbeeldauto’s, bussen en vrachtauto’s die op aardgas rijden. De Karavaan doet Maastricht aan als afsluiting van de landelijke Week van de Vooruitgang.

Ook een deel van het gemeentelijk wagenpark, dat op schone brandstof rijdt, is op zaterdagmiddag te bekijken. Zo zal er een elektrische veegmachine, een huisvuilauto die op puur plantaardige olie rijdt, een veegmachine met roetfilter, een elektrische scooter en de nieuwste aanwinst een Fiat panda op aardgas te zien zijn. Dit is slechts een deel van de gemeentelijke voertuigen die op alternatieve brandstof rijden. In de komende tijd wil de gemeente het gehele gemeentelijk wagenpark gaan vervangen door voertuigen die op schone energie rijden.

Wethouder Wim Hazeu wacht de karavaan om 16.00 uur op aan de Meerssenerweg in Maastricht. Hij zal dan eveneens de milieuzone openen. De karavaan wordt vanaf 16.15 uur verwacht op de markt. De voertuigen zijn tot ca 18.30 uur te bezichtigen.
Provincie:
Tag(s):