woensdag, 12. september 2007 - 9:43

Aardgaskaravaan komt naar Ede

Ede

Op donderdag 20 september komt de aardgaskaravaan van het Platform Duurzame Mobiliteit in Ede langs. De aardgaskaravaan is een rijdende demonstratie van bussen en bedrijfsauto’s die op aardgas rijden.

Onder het motto 'Op Aardgas Vooruit' stellen verschillende automerken aardgasvoertuigen en chauffeurs ter beschikking om bedrijven kennis te laten maken met het rijden op aardgas. Deze karavaan toert door heel Nederland ter gelegenheid van de “Week van de Vooruitgang� van 16 tot en met 22 september 2007.

Om 14.30 uur zal wethouder Peter van ’t Hoog de karavaan ontvangen op het terrein van busbedrijf BBA. Hij zal dan ook de eerste aardgasauto van de gemeente Ede presenteren.

Tot 15.30 uur zijn de voertuigen te bezichtigen en verstrekken de deelnemers van de karavaan informatie over het rijden op aardgas. Deelnemers zijn: Citroen, Fiat, GM/Opel, Irisbus, Iveco, Man, Pon/Volkwagen, Rolande en Dutch4.

Rijden op aardgas
Aardgas is een schone en goedkope brandstof. Aardgas levert minder CO2 uitstoot dan andere brandstoffen en het komt de luchtkwaliteit ten goede. Er komt vrijwel helemaal geen fijn stof vrij! Het aantal tankstations wordt steeds groter.
Rijden op aardgas is een bewezen en betrouwbare techniek. In de ons omringende landen is het gebruik van aardgas als brandstof al gebuikelijk. Het is schoon en stil. Daarnaast is het veiliger. In de open lucht vervliegt aardgas snel, omdat het lichter dan lucht is. Aardgas vat minder snel vlam dan benzine, omdat de ontstekingstemperatuur hoger is. Bijna ieder automerk heeft wel een aardgas uitvoering. Bij meer dan 10.000 km per jaar is aardgas een aantrekkelijk alternatief.
Provincie:
Tag(s):