maandag, 15. oktober 2007 - 19:12

Aboutaleb installeert Wsw-raad

Sittard-Geleen

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was maandag in Limburg. In Brunssum installeerde de PvdA'er Aboutaleb de eerste Wsw-raad in Nederland. Brunssum is één van de gemeenten die in 2007 deelnemen aan een project dat vooruitloopt op de nieuwe Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) per 1 januari 2008. In dat project worden medewerkers uitgenodigd om mee te denken over de mogelijkheden om de uitstroom vanuit de Wsw naar ‘regulier’ werk te verbeteren.

In Sittard-Geleen opende de staatssecretaris het Mobiliteitscentrum MCB. Het MCB is een voor Nederland uniek mobiliteitscentrum waarin vrijwel alle instanties op het gebied werkgelegenheid en arbeidsparticipatie samenwerken en hun eigen ‘identiteit’ opgeven.

De klant staat centraal zodra hij het MCB binnenstapt. Er is maar één loket, iedere klant kan door één MCB-medewerker geholpen worden en er is maar één doel: snel en duurzaam plaatsen op de arbeidsmarkt. Dat gebeurt via het maken van een persoonlijk plan van aanpak. UWV, CWI, kenniscentra verenigd in Colo, het ROC Leeuwenborgh, de gemeente Sittard-Geleen, maar ook reïntegratiebureaus, sociale werkvoorziening Vixia en uitzendorganisaties werken binnen het MCB samen en zoeken ‘achter de schermen’ als één team naar de beste manier om de klant aan werk te helpen.

Het MCB is ontstaan uit het succesvolle MCA (Mobiliteitscentrum Automotive), dat vorig jaar werd opgericht om werkzoekenden van de reorganiserende autofabriek NedCar aan een nieuwe baan te helpen. Inmiddels is dit bij 72 procent van de klanten gelukt.
Provincie:
Tag(s):