zondag, 14. oktober 2007 - 14:51

Acht jongeren aangehouden wegens vernielingen

Venlo

De politie heeft zondagmorgen omstreeks 05.45 uur op de Burgemeester Gommansstraat in Blerick zeven mannen en één vrouw, in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar, uit Venlo en Blerick aangehouden op verdenking van het aanrichten van diverse vernielingen en openlijke geweldpleging.

De politie kreeg omstreeks 05.30 uur de melding dat een groep jongeren diverse vernielingen aanrichtte op de in aanbouw zijnde rotonde op de Burgemeester Gommansstraat/Kazernestraat. Toen de politie hier aankwam zagen zij dat verschillende verkeersborden omver lagen. Vervolgens reden zij door naar de rotonde bij de Burgemeester Gommansstraat/Drie Decembersingel. Hier troffen zij de groep jongeren aan. De agenten zagen dat tussen de rotonde op de Shakespearelaan en de Burgemeester Gommansstraat twee bushalteborden en één verkeersbord geheel uit de grond waren getrokken. Ook was een tegel op het bushokje gegooid waardoor het glas was vernield. Tot slot was op de rotonde nabij de school één verkeersbord scheef getrokken.

Omdat geen van de personen zijn of haar betrokkenheid bij de vernielingen wilden toegeven zijn ze alle acht aangehouden door de politie.
Provincie:
Tag(s):