vrijdag, 16. november 2007 - 14:15

Acht man opgepakt in Amsterdam voor reeks geweldadige overvallen

Amsterdam

De politie Amsterdam-Amstelland heeft een eind gemaakt aan een reeks gewelddadige overvallen en berovingen in bedrijven en woningen. Daarvoor hielden politiemensen acht verdachten aan van wie er vijf in bewaring werden gesteld. Twee andere, illegale criminelen, worden uitgezet. Eén van de verdachten bleek niets met de zaak te maken te hebben.

Na een tweetal berovingen in augustus en een overval op een woning begin september in Amsterdam Zuidoost viel het op dat de verdachten hun slachtoffers zijdelings kenden. Ook het gebruikte geweld was extreem. Zo werd er op 17 oktober geschoten bij een incident op de Jan van der Heijdenstraat en begin september bij een overval op een koffiehuis in Amsterdam West. De politie vermoedde dat een groep bekende jonge mannen betrokken was bij het geweld. Camerabeelden en gebruikte bijnamen bracht het rechercheteam dichter bij de daders.


Halverwege de maand oktober werd de eerste verdachte aangehouden. Daarna volgde de rest waarbij ook een observatieteam en een arrestatieteam zijn ingezet. De politie nam bij zes huiszoekingen onder andere een vuurwapen, geld en verdovende middelen in beslag. Het roofteam van district Oost heeft met deze aanhoudingen zeven zware geweldsdelicten opgelost. Bij de incidenten zijn de slachtoffers bedreigd maar raakten niet gewond.
Provincie:
Tag(s):