donderdag, 8. november 2007 - 16:42

Achter de Regenboog wint Vrijwilligersprijs 2007

Groningen

Stichting Achter de Regenboog heeft de provinciale Vrijwilligersprijs 2007 gewonnen in de categorie "goed voorbeeld van samenwerking tussen vrijwilligerswerk en onderwijs". Gedeputeerde Ineke Mulder heeft de prijs, een cheque van 3000 euro en een oorkonde, gisteren uitgereikt tijdens een drukbezochte bijeenkomst van de Groninger Beursvloer in Martiniplaza.

Stichting Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren, die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare. Onder professionele begeleiding worden lotgenotendagen georganiseerd waar vrijwilligers samen met de kinderen en jongeren op een creatieve manier aan de slag gaan. Speciaal getrainde vrijwilligers geven op scholen voorlichting over verliesverwerking aan leerkrachten en scholieren.

Daarnaast voert Achter de Regenboog allerlei projecten uit in samenwerking met het onderwijs, waarbij leerlingen betrokken worden bij dit -toch zware- onderwerp. Zo hebben scholieren T-shirts ontworpen voor de stichting en zijn er kunstwerken gemaakt.

De prachtige zin ‘Je kunt niet tegengaan dat de vogels van het verdriet komen overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken’ is de werktitel voor een project om vogelhuisjes te maken met scholieren.

De provincie Groningen heeft grote waardering voor de vrijwilligers van Achter de Regenboog. Het werk dat deze vrijwilligers doen is bijzonder waardevol, terwijl het niet altijd even makkelijk is. Daarbij is de bijzondere samenwerking met het onderwijs, zeker een prijs waard.
Provincie:
Tag(s):