woensdag, 4. juli 2007 - 20:16

Achtervolging eindigt op golfbaan

Delft

Surveillerende agenten zagen rond 01.15 uur op de A4 een BMW rijden en zagen dat de bestuurder er bij het zien van de politieauto snel vandoor ging. De agenten zijn achter de auto aangegaan en er ontstond een achtervolging waarbij hoge snelheden werden gehaald. De bestuurder van de BMW veroorzaakte onderweg een aanrijding om aan de politie te ontkomen.

Uiteindelijk is de auto op de A4 in Delft van de weg geraakt. De auto is van een talud afgereden en op een golfterrein tot stilstand gekomen. Daar is de bestuurder, een 36-jarige Amsterdammer, aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De auto is niet van de aangehouden verdachte en is in beslag genomen.

Uit een eerste onderzoek van de politie is gebleken dat de auto eigendom is van een 30-jarige Hoofddorper. Deze man heeft zijn auto rond 01.00 uur onder dwang af moeten staan aan enkele mannen. De Hoofddorper is hierbij ongedeerd gebleven. De politie onderzoekt wat de aanleiding is voor deze roof. De roof heeft plaatsgevonden op de Nieuweweg in Hoofddorp, nabij de apotheek. De politie verzoekt mogelijke getuigen van deze roof contact op te nemen, tel. 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):