dinsdag, 25. september 2007 - 13:14

Achtervolging leidt tot aanhouding

Enschede

Na een achtervolging heeft de politie op maandag 24 september een 38-jarige automobilist uit Enschede aangehouden. Een agent betrapte de automobilist op de Buurserstraat in Enschede op roekeloos verkeersgedrag. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

In de nacht van zondag op maandag 24 september zag een surveillerende agent omstreeks 02.30 uur op de Buurserstraat in Enschede een automobilist met hoge snelheid rijden. De agent zette de achtervolging in en zag hoe de automobilist ter hoogte van de Broekheurne Ring een rotonde binnendoor nam. De bestuurder, een 38-jarige Enschedëer vervolgde zijn weg met zeer hoge snelheid over de Hazendijk.

Ter hoogte van de Lintveldebrink trof de agent de auto verlaten aan. Met behulp van een speurhond werd de 38-jarige, die zich in de bosjes verscholen had, gevonden. De agent rook dat de man alcohol genuttigd had en hield hem aan.

Hij werd overgebracht naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,82. Het rijbewijs van de Enschedëer werd ingevorderd en na verhoor kon hij het bureau omstreeks 05.00 uur weer verlaten. Tegen hem worden de nodige processen verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):