zaterdag, 22. september 2007 - 18:23

Actie politie in Almere groot succes !

Almere

Vrijdagavond en -nacht heeft de Politie Flevoland een grote verkeerscontrole gehouden op het Festivalplein in het centrum van Almere. Aan de controle werkten naast tientallen agenten ook veel veiligheidspartners mee. De controle begon 's avonds om
19.00 uur. Agenten, medewerkers van het Openbaar Ministerie, Douane, Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Fiod, Koninklijke Marechaussee en de Gemeente Almere controleerden intensief op allerlei wetgeving. In razend tempo werden op de toegangswegen naar het centrum van de stad kentekens van passerende voertuigen met een "Catchken" gescand. De voertuigen die een "hit" opleverden zijn door motorrijders naar het Festivalplein gedirigeerd en daar gecontroleerd.

De samenwerkende diensten merkten halverwege de avond al dat er flink wat mis was en rond 2.00 uur 's nachts, aan het eind van de controle, bleek dat dergelijke acties zeker gerechtvaardigd zijn. Dertig bromfietsen en 323 auto's passeerden de controleplaats en 800 personen werden gecontroleerd. In 466 gevallen zijn bekeuringen uitgeschreven en er waren 315 snelheidsovertredingen. In 21 gevallen bleek de geluidsproductie van voertuigen te hoog te zijn. De wettelijke eis is maximaal 85 decibel. In één geval was een overschrijding van meer dan 30 procent. Van deze voertuigen zijn de kentekenbewijzen ingevorderd. Na herkeuring mogen zij de weg weer op.
De controlerende partijen hielden 33 personen aan. In 25 gevallen ging het om openstaande boetes met een totaalbedrag van ongeveer 5000 euro.
Verder ging het om belediging (1), drugsbezit 93), alcohol (3) en rijden met een gestolen aanhangwagen. Er zijn negen auto's en een bromfiets in beslag genomen om verschillende redenen.
De Belastingdienst en de Douane haalden voor ruim 100.000 euro terug aan openstaande schulden en naheffingen.
De gezamenlijke veiligheidspartners hebben met de inzet van totaal 115 personen laten zien, dat samenwerken aan veiligheid zijn vruchten afwerpt. Met heel gerichte controles op voertuigen en personen is de pakkans duidelijk groter. Hiermee wordt het gevoel van veiligheid en rechtvaardigheid voor de burger vergroot.
Provincie:
Tag(s):