zaterdag, 16. juni 2007 - 14:24

Actievoerders blokkeren opening Betuwelijn

Valburg

Zo'n 60 actievoerders van milieubeweging Groenfront! hebben zich vastgeketend op de Betuwelijn, die zaterdag officieel geopend word door koningin Beatrix. Op zes verschillende plaatsen, waaronder Valburg, Gorinchem en Meteren hebben minimaal tien mensen zich aan het spoor vastgeketend, aldus actievoerder Jaap Krater. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat het nog niet duidelijk is of de 1e trein gaat rijden omdat de situatie omtrent de actievoerders nog niet volledig bekend is.

Groenfront voert al jaren actie tegen de komst van de Betuwelijn omdat zij vinden dat de spoorverbinding overbodig is en te veel natuur heeft gekost.

Het openingsprogramma voor de betuwelijn is inmiddels in volle gang. De koningin zal vanmiddag rond 15.00 uur in Barendrecht de eerste goederentrein over de Betuweroute in beweging zetten. Woordvoerder van ProRail Monique Matze, laat weten dat het nog niet bekend is of de trein daadwerkelijk gaat rijden vandaag. De koningin zal in ieder geval niet meerijden met de trein. Welke acties ProRail of de politie onderneemt tegen de actievoerders zijn ook nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):