maandag, 17. september 2007 - 9:27

ADO Den Haag onderzoekt 'gok' geruchten

Den Haag

De directie van de voetbalclub ADO Den Haag laat in een reactie op de geruchten over het gokken op eigen wedstrijden weten dat zij van mening zijn dat niet het geval is. Algemeen directeur John Azbach zegt, "Onlangs zijn wij door een journalist benaderd met de tip dat spelers van ADO Den Haag mogelijk betrokken zijn bij het gokken op voetbalwedstrijden."

"Daarbij werden bronnen beschermd en verder geen concrete bewijzen of namen van spelers overhandigd. Bovendien was het onduidelijk of het de eigen wedstrijden of andere wedstrijden zou betreffen."

"Ondanks dat wij van mening zijn dat dergelijke praktijken bij ADO Den Haag niet aan de orde zijn, voelen wij ons verplicht de signalen serieus te nemen. Zodoende hebben wij na de training van zaterdagochtend zowel de spelersgroep als Politie Haaglanden over het gerucht ingelicht. Meer kunnen wij op dit moment niet doen. Mocht echter blijken dat er daadwerkelijk geld wordt ingezet op eigen wedstrijden dan heeft dat ontslag op staande voet tot gevolg", aldus Azbach.
Categorie:
Tag(s):