woensdag, 26. september 2007 - 23:03

ADO faalt, PSV en Feyenoord winnen, Ajax ontsnapt

Ook de tweede avond van het vaderlandse bekervoetbal heeft een grote verrassing opgeleverd. Het toch al zo geplaagde ADO Den Haag ging na strafschoppen onderuit tegen de amateurs van Be Quick '28: 4-3.

Alle andere favorieten wonnen hun wedstrijden, al waren sommigen dichtbij een blamage.

PSV zette Jong sc Heerenveen met gemak opzij: 0-3. Bij de Friezen deed Afonso Alves mee, die hartstochtelijk werd toegejuichd door de aanwezige supporters. De Braziliaan kon niet voorkomen dat de Eindhovenaren via Jonathan Reis, Kenneth Perez en Danny Koevermans de volgende ronde van de KNVB Beker bereikten.

Ajax had een verlenging nodig om de amateurs van Kozakken Boys op de knieën te krijgen. Johnny Heitinga benutte in de eerste helft een penalty, maar de thuisploeg kwam vlak voor tijd langszij via Looijen. In de extra speeltijd voorkwam Dennis Rommedahl een grote blamage voor de Amsterdammers.

Feyenoord had maar acht minuten nodig om FC Utrecht met een nederlaag naar huis te sturen: 3-0. De goals van Nick Hofs, Luigi Bruins en Roy Makaay vielen allen tussen de 53ste en 61ste minuut.

sc Heerenveen rekende af met de amateurs van Argon: 0-3. Gerald Sibon, Hakim Sulejmani en Roy Beerens waren de doelpuntenmakers.

FC Groningen maakte gehakt van IJsselmeervogels: 1-8. De noorderlingen kwamen wel als eerste op achterstand, maar treffers van Levchenko (2), Matavz (vier) en Hans Nijland (2) stelden orde op zaken.

NAC Breda had alle moeite met Jong StormvogelsTelstar: 1-2. Gertjan Tamerus bracht de Bredanaars al na één minuut op voorsprong, maar de Velsenaren kwamen terug in het duel via Koning. Een gemiste penalty van Csaba Fehér leek het verval van de ploeg van trainer Ernie Brandts in te luiden, maar een rake treffer van invaller Fouad Idabdelhay redde de overwinning voor NAC.

Bij Excelsior-VVV Venlo beschikten de Rotterdammers over een licht thuisvoordeel. Het verschil tussen beide clubs bleek inderdaad miniem: 3-2.

FC Zwolle liet ONS Sneek pas na een zenuwslopende strafschoppen reeks achter zich: 4-3. De wedstrijd was in 2-2 geëindigd.