zaterdag, 7. juli 2007 - 13:19

Advies nachtvluchten Rotterdam Airport na de zomer

De provincie Zuid-Holland maakt zich op om samen met de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland tot een gezamenlijk standpunt te komen over de reparatie van de geluidscontour voor Rotterdam Airport en de komst van (deels nachtelijke) regeringsvluchten.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat wil aan het verzoek van Rotterdam Airport om uit te breiden tegemoet komen en heeft de provincie en de drie betrokken gemeenten om advies gevraagd. Met name de nachtvluchten van de regeringstoestellen liggen gevoelig voor de betrokken partijen. Gedeputeerde Erik van Heijningen heeft het initiatief genomen om met de gemeenten bestuurlijk in overleg te treden. Doel van het overleg is straks een gezamenlijk advies uit te brengen aan de minister over onder andere de geluidsbelasting voor Rotterdam Airport.

Volgens Van Heijningen zijn de nachtvluchten van de regeringstoestellen momenteel de grootste hindernis om tot een positief advies te komen voor de minister. "En niet alleen de gemeenten hebben er moeite mee", erkent van Heijningen. Zo nam Provinciale Staten vorige week een motie aan waarin nog eens is onderstreept dat extra nachtvluchten op Rotterdam Airport, bovenop de bestaande, niet aan de orde kunnen zijn.

Het gezamenlijke advies zou na de zomer moeten uitkomen. De provincie wil daarin onder meer de resultaten meenemen van een belevingsonderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd in opdracht van de Commissie Milieuhygiëne Luchthaven Rotterdam onder de omwonenden rondom de luchthaven.
Provincie:
Tag(s):