maandag, 16. juli 2007 - 16:55

‘Een beestje verliefd’

Axel

Iedereen heeft vast wel eens vlinders in de buik of gehad.Bij iedereen slaat het hart wel ‘es een slagje sneller en iedereen heeft wel ‘ns een rood hoofd gehad in de nabijheid van dat meisje of die jongen.
Kortom, iedereen is wel ‘ns verliefd of is geweest.

Dat is in de dierenwereld al niet anders. Ook daar slaan de hormonen op hol en doen de dames en heren hun uiterste best in de smaak te vallen bij het andere geslacht.

Hoe ze dat doen, welke middelen ze daarbij inzetten en hoe zij dat duidelijk maken, kunt u vanaf woensdag 25 juli gaan bekijken in de Watertoren aan de Kinderdijk te Axel.

Een keur aan foto’s en leuke doe-het-zelf-opdrachten nemen u mee op het liefdespad in de tentoonstelling “Een beestje verliefd�.
De tentoonstelling is tot 1 september a.s in de watertoren te zien en de toegang is zoals altijd gratis !

Neemt u bovendien ook eens in een kijkje in de naast de watertoren gelegen heemtuin en de enkele maanden geleden geplaatste nectarkroeg !

Een nectarkroeg – ook wel bijenbar genoemd – is een bar met heuse barkrukken, die uitkijkt op een kleine tuin met insecten- en vlindertrekkende planten. Niet dat er aan de bar drankjes te verkrijgen zijn; de bar is er per slot om natuurwaarnemingen te doen. Die waarnemingen kunnen worden ingevuld op speciale formulieren, die dan in de in de bar aanwezige brievenbus gedaan kunnen worden. Tevens kunnen gegevens over temperatuur en vochtigheidsgraad in het aanwezige weerstation worden opgezocht en vermeld. Eén maal per week wordt de bus geledigd en worden alle waarnemingen ingevoerd op www.natuurkalender.nl .

Zo kan iedereen op een eenvoudige wijze een bijdrage leveren aan het verzamelen van ecologische gegevens, die weer van belang kunnen zijn bij het inschatten van de gevolgen van klimaatveranderingen.

De nectarkroeg van Axel staat in de heemtuin van de Watertoren, een plaats waar veel inheemse planten groeien en bloeien. Die trekken al heel wat insecten en daarmee ook insecteneters als vogels en vleermuizen aan.

De Watertoren is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.
Provincie:
Tag(s):