zaterdag, 25. augustus 2007 - 22:09

‘Giants of History Fly-in’ op Aviodrome

Lelystad

In het weekend van 1 en 2 september vindt bij het familie-luchtvaartpark Aviodrome de Giants of History Fly-in plaats. Tijdens deze internationale bijeenkomst van grote historische vliegtuigen, zullen diverse klassieke propellervliegtuigen soms in authentieke en historische KLM-kleuren naar de Luchthaven Lelystad komen. De vliegtuigen komen uit vele Europese landen.

Viermotorig
Diverse beroemde KLM-vliegtuigen uit de geschiedenis, zoals de Douglas DC-2 ‘Uiver’ uit 1934 en een Dakota uit de jaren veertig, zijn op 1 en 2 september bij de Aviodrome te zien. De Dakota komt speciaal voor het evenement overvliegen uit Frankrijk.

Uit Engeland komt een grote viermotorige DC-6 uit de jaren vijftig. Zij komen dit weekend te staan bij andere ‘Giants’ uit de KLM-geschiedenis, waaronder een Boeing 747 Jumbojet en de Constellation (de ‘Connie’) die beiden ook van binnen bezichtigd kunnen worden.

Tweede Wereldoorlog
De bekendste en meest spectaculaire vliegtuigen uit de geschiedenis zullen tijdens de Fly-in op de Luchthaven Lelystad te zien zijn. Enkele van die beroemde vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog zijn bijvoorbeeld een P-51 Mustang-jachtvliegtuig en twee bommenwerpers: een B-25 Mitchell en een A-26 Invader.

Alle vliegtuigen kunnen na aankomst van dichtbij door de bezoekers van de Aviodrome worden bekeken, terwijl ze tussen de militaire voertuigen en in historische uniformen geklede acteurs tentoongesteld worden.

Glenn Miller
Het feest rond de luchtvaartgiganten krijgt ook een muzikaal tintje. Op zaterdag 1 september zal ’s avonds de Bill Bakers Big Band optreden tijdens de Moonlight Serenade. De Big Band speelt vooral hits van Glenn Miller uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook zal de luchtvaartorganisatie KNVvL tijdens de Giants of History Fly-in zijn 100-jarig jubileum vieren. Dit eeuwfeest wordt aangekleed met demonstraties van diverse vliegtuigen en een variëteit aan luchtsporten, zoals zweefvliegen, parachutespringen, microlightvliegen en snorvliegen.
Provincie:
Tag(s):