vrijdag, 7. september 2007 - 19:32

‘Kunst achter de ramen’

Megen

Het open monumentenweekend wordt zaterdag om 15.00 uur in Megen geopend door wethouder Hendrik Hoeksema. In het bruin café op de eerste verdieping van Acropolis wordt de kunstroute ‘Kunst achter de ramen’, die tijdens het open monumentenweekend in Megen te zien is, geopend en toegelicht. Aansluitend maakt het gezelschap een wandeling langs de vele gekleurde schoenen die de route markeren.

In het kader van ‘Megen, 650 jaar stad’ hebben Kunstvoer en de werkgroep Creatief de handen ineengeslagen. De werkgroep Creatief heeft in samenwerking met vele vrijwilligers ongeveer 2000 schoenen in alle kleuren van de regenboog geschilderd. Deze schoenen, ingezameld in Megen en voor een deel geschonken door Kringloopbedrijf Oss, geven de route aan langs de huizen, waar U kunst achter de ramen aan zult treffen.

Tekeningen, schilderijen, grafisch werk, beelden en installaties zullen deel uit maken van het tentoongestelde. Het stadje Megen zal zaterdag geheel autovrij zijn en de ruim honderd banieren, gemaakt door inwoners van het voormalige graafschap bij gelegenheid van “Megen 650 jaar stad�, opnieuw de gevels van het monumentale stadje zullen sieren.
Provincie:
Tag(s):