vrijdag, 7. september 2007 - 15:41

‘No guts no glory’ mentaliteit blijkt succesvol

Maastricht

Vrijdag 7 september studeert de eerste lichting af van de research master ‘Cognitive Neuroscience, Neuropsychology, Psychopathology’. Maar liefst elf van de veertien nieuwe masters studeren cum laude af. Binnen enkele maanden zullen ook de overige negen studenten van deze eerste lichting volgen.

De afstudeerceremonie bestaat uit toespraken van collegevoorzitter Jo Ritzen, decaan prof. Harald Merckelbach en programmacoördinator Bernadette Jansma, gevolgd door onderzoekspresentaties van de studenten en de diplomauitreiking.

De research master ‘Cognitive Neuroscience, Neuropsychology, Psychopathology’ is een tweejarige opleiding met specialisaties in cognitive neuroimaging, neuropsychology en Psychopathology. Het internationale programma is speciaal ontwikkeld voor excellente studenten die een carrière in het wetenschappelijk onderzoek ambiëren. Het is de grootste opleiding in zijn soort in Nederland. De studenten worden in een stimulerende wetenschappelijke omgeving opgeleid tot onafhankelijke denkers met een brede belangstelling. Hun nauwe contacten met senior onderzoekers en promovendi dragen bij aan hun academische vorming.

Het internationale karakter van de masteropleiding blijkt uit de samenstelling van de staf èn de studentenpopulatie. De docenten komen uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Finland en de Verenigde Staten. Tweederde van de eerste lichting studenten komt uit het buitenland (Australië, Duitsland, Griekenland, Oostenrijk, Turkije, Groot-Britannië en Georgië).

Programmacoördinator Bernadette Jansma is erg onder de indruk van hun mentaliteit: “Het is prachtig om te zien hoe zij het motto ‘no guts no glory’ zo succesvol toepassen in hun leven. De nog jonge studenten hebben indrukwekkende CV’s, creatieve onderzoeksvoorstellen en ze passen moeiteloos in de onderzoeksteams van onze eigen universiteit, maar ook in het buitenland.�
Provincie:
Tag(s):