vrijdag, 26. oktober 2007 - 21:09

“Mag het licht uit (als ik je in mijn armen sluit)�

Groningen

Groningen doet ook dit jaar weer mee aan de landelijke Nacht van de Nacht. De verlichting van de Martinitoren, de Der Aa-kerk, het Provinciehuis en – voor het eerst! – het Stadhuis is zaterdagavond 27 oktober uitgeschakeld. Omdat het een uitgaansavond betreft zal de verlichting op de Grote Markt gewoon aanblijven in het kader van de veiligheid.

Ook de verlichting van de stadsmarkeringen wordt uitgezet. Aangezien deze handmatig aan- en uitgezet moet worden, is dit een nogal arbeidsintensief karwei. Vandaar dat er voor gekozen is de verlichting van de stadmarkering vrijdag al te doven en maandag weer aan te doen.

Ook bij de IKEA-vestiging in Groningen gaat zaterdagavond de verlichting uit. Door deel te nemen aan de Nacht van de Nacht wil de gemeente Groningen aandacht vragen voor de vele veelal overbodige verlichting en de schade voor nachtdieren. Selectiever omgaan met verlichting reduceert bovendien het elektriciteitsverbruik. Tegelijk toont de Nacht van de Nacht ons allen de schoonheid van het donker.
Provincie:
Tag(s):