woensdag, 26. september 2007 - 16:08

“NAVO, Nederland en Afghanistan: De toekomst van de alliantie?�

Middelburg

Op woensdagmiddag 10 oktober 2007 spreekt Ko Colijn in het Roosevelt Study Center in Middelburg over de Nederlandse ervaringen in Afghanistan en de lessen voor de ontwikkeling en het doel van de NAVO.

De lezing van Ko Colijn is de vijfde in de reeks “Roosevelt Study Center Lectures in Transatlantic Relations.� De NAVO werd in 1949 opgericht tijdens de Koude Oorlog en Colijn stelt de vraag aan orde of de NAVO nog steeds een rol kan spelen in de 21e eeuw. Hierbij zal hij tevens ingaan op de op handen staande beslissingen over het al dan niet verlengen van de Nederlandse missie in Afghanistan.

De titel van Ko Colijns Engelstalige lezing is “NATO, The Netherlands, and Afghanistan: The Future of the Alliance?� en wordt gehouden in de filmzaal van het Provinciehuis in Middelburg (Abdij 9). Deze is vrij toegankelijk na telefonische of schriftelijke aanmelding via 0118-631590 of rsc@zeeland.nl. De ontvangst is om 15.30 uur; de lezing begint om 16.00 uur.

Ko Colijn is bijzonder hoogleraar Internationale betrekkingen aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam en gespecialiseerd op het gebied van mondiale veiligheidsvraagstukken. Daarnaast wordt hij vaak door het NOS Journaal, NOVA en BNR Nieuwsradio gevraagd om als defensiespecialist commentaar te geven. Sinds 1978 werkt Colijn voor Vrij Nederland waar hij zich als redacteur bezighoudt met oorlogs- en vredesvraagstukken.
Provincie:
Tag(s):