zondag, 18. februari 2007 - 13:34

“Scheepsjongens van Bontekoe� zoekt oer-Hollandse figuranten

Lelystad

De producers van de nieuwe Nederlandse familiefilm “De Scheepsjongens van Bontekoe� zijn op zoek naar figuranten die als bemanning van de Batavia willen optreden.Vanaf 1 maart a.s. zullen er in Lelystad op de Batavia bij de Bataviawerf opnamen gemaakt worden voor deze speelfilm, geregisseerd door Steven de Jong die bekend is van onder andere de Kameleon films. Vooral op zaterdag 3 maart zijn er veel figuranten nodig.

Productie Coördinator Monique Durlacher: “Voor films maken we normaal gesproken gebruik van castingbureaus. Wij willen echter de inwoners van Lelystad en de regio de gelegenheid bieden om eens een keer in een film als figurant mee te spelen. Wij hebben begrepen dat de inwoners de Batavia als “hun� schip beschouwen en het is toch apart om het filmen eens van dichtbij mee te maken.�

Op 1 maart starten de opnames van 'De Scheepsjongens van Bontekoe'. In het verhaal, dat zich afspeelt begin 1600, komen indrukwekkende VOC-schepen voor. In Hollywood wordt alles nagebouwd en gesimuleerd, echter in Nederland zijn de budgetten daarvoor veel te klein. De Bataviawerf in Lelystad biedt de filmmakers haar medewerking aan met het 17de-eeuwse grote VOC-schip Batavia. De Batavia zal enkele weken beschikbaar zijn voor de opnames en zal ook het Markermeer opgaan voor vaarscènes. Bezoekers kunnen dan helaas niet op het schip, maar kunnen vanaf de werf naar de filmset kijken en het opnemen van een speelfilm van dichtbij meemaken. Onder andere Chris Zegers speelt een hoofdrol in de film die tijdens de kerst van dit jaar in premiere zal gaan.

Voor deze opnamen zoeken de producers veel oer-Hollandse mannen tussen de 17 en 45 jaar die het leuk zouden vinden om mee te spelen als de bemanning van het VOC-schip. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Monique Durlacher op 06-52318895 of per e-mail nomo@xs4all.nl . Zij stuurt dan een informatieformulier voor gegevens toe.
Provincie:
Tag(s):