dinsdag, 16. oktober 2007 - 13:56

‘Veilige stoep en straat'

Bergen op Zoom

In het kader van de internationale Dag van de Witte Stok trok wethouder Sander Siebelink maandag geblinddoekt door de binnenstad. Sensis, een organisatie voor blinde en slechtziende mensen, vroeg op deze manier aandacht voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte. Het thema was dit jaar immers ‘Veilige stoep en straat'.

Mobiliteitstrainers van Sensis en ervaringsdeskundigen waren aanwezig om informatie te geven en simulatieroutes te lopen met belangstellenden. Ook de gemeentelijk projectleider herinrichting binnenstad Frans Wakkee liep de route.

Aandachtspunten waren geleidelijnen en obstakels op looproutes, zoals gestalde fietsen en reclameborden.Volgens Sensis is er in Bergen op Zoom al een hele hoop gedaan aan een goede en toegankelijke inrichting van de binnenstad.

Wethouder Siebelink stelde dat de gemeente Bergen op Zoom ook de toegankelijkheid van het openbaar vervoer hoog in het vaandel heeft staan. Zo zijn bijvoorbeeld de bushaltes aangepast voor minder validen. Verder lobbiet hij bij de provincie voor een proef met goedkoop openbaar vervoer.
Provincie:
Tag(s):