zondag, 16. september 2007 - 13:51

Afgewezen 'ouderen bankjes' dankzij RTL wel geplaatst

Zevenbergen

Zaterdag zijn door enkele medewerksters van RTL 4 bij 'Het Praathuis' in Zevenbergen twee nieuwe bankjes geplaatst voor de ouderen. Wethouder Koevoets noemde dit een goed burgerinitiatief en daar staat B&W volgens hem helemaal achter. De plaatselijke SP fractie laat weten het geweldig te vinden dat er nu nieuwe bankjes geplaatst zijn, alleen is het jammer dat al hun werk om nieuwe bankjes te krijgen, aan iedereen voorbij lijkt te zijn gegaan.....

In april was door de SP Moerdijk er al middels een brief een verzoek gedaan om nieuwe bankjes, graag met rugleuning, te plaatsen nadat een van beide in de prak was gereden. Deze aanvraag werd afgewezen omdat bankjes met rugleuning niet in het 'totale plaatje' zouden passen.

Enkele stagiaires bij RTL 4 werden door een bureau gewezen op het SP verzoekbericht over deze zaak. Zij mochten hieraan geld besteden en een filmpje maken dat mee dingt in een wedstrijd bij Wendy van Dijk wie het beste doel heeft gevonden.

Na dat bezoek kon ineens alles: het hele gebied bij Het Praathuis werd vrijdag grondig schoon gemaakt - dat was al heel lang niet gebeurd - en er werden met spoed enkele betonblokken gestort. Een vrachtauto met kraan werd door B&W ter beschikking gesteld om de door RTL 4 aangekochte banken op te halen en te plaatsen. Al met al zijn er een man of zes enkele dagen mee bezig geweest.

Het blijft een rare zaak dat voor een stel meisjes van de tv ineens wel van alles gedana kan wrodne een gewoon raadverzoek wordt afgewezen.

De ouderen waren allemaal blij en tevreden en hebben goed meegewerkt bij het plaatsen van de bankjes. "Iedereen bedankt, maar het zou niet slecht zijn als B&W in het vervolg wat serieuzer met deze zaken om zou gaan."
Provincie:
Tag(s):