zondag, 15. april 2007 - 20:26

Afperser aangehouden

Zaandam

Een 18-jarige Zaandammer is in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 april rond 01.15 uur tijdens een verkeerscontrole aangehouden op verdenking van afpersing van een 19-jarige plaatsgenoot. De 19-jarige Zaandammer zou half maart de vriendin van de 18-jarige Zaandammer hebben aangesproken. Sindsdien zou hij zijn bedreigd en zou er mondeling en telefonisch geld van hem zijn geëist, dat hij echter niet gaf aan de vermeende afperser.

Op 5 april lukte het de verdachte wél om de jongen wat afhandig te maken. Beide betrokkenen kwamen elkaar tegen in het verkeer en de 18-jarige sneed de ander af en blokkeerde de weg met zijn voertuig. Hij zou vervolgens de jongen met zijn vuist hebben geslagen en onder bedreiging van een mes moest de jongen zijn gouden ketting afgeven.

De politie startte een onderzoek dat in een stroomversnelling kwam toen de verdachte tijdens een verkeerscontrole aangehouden werd. Gegevens werden vergeleken en de jongen is na verhoor ingesloten. In zijn auto werd een mes aangetroffen dat in beslag is genomen.
Provincie:
Tag(s):