vrijdag, 13. juli 2007 - 21:32

Afscheid burgemeester Kremer

Zuidwolde

Burgemeester Kremer van gemeente De Wolden legt per 1 september zijn ambt als burgemeester neer om met pensioen te gaan, een dag eerder op 31 augustus neemt de burgemeester samen met zijn vrouw afscheid van de bewoners van de gemeente De Wolden.

De burgemeester gaat samen met zijn vrouw een rondrit door de gemeente De Wolden maken. En de Verenigingen voor Dorpsbelangen bieden samen met lokale organisaties een programma aan voor deze middag.

Om 13.00 uur vertrekt het gezelschap vanaf het gemeentehuis via Echten naar het Pasmanshuus in Ruinen voor een cultureel-historisch programma. Om vervolgens verder te reizen via Oosteinde naar de grasdrogerij bij Ruinerwold. Hier zal het keetwerk voor de jeugd worden belicht.

Daarna vervolgt de reis zich via Berghuizen en Koekange naar de brandweerkazerne in Noordwijk, waar brandweeractiviteiten worden getoond. Hierna reist het gezelschap via de Wijk, Veeningen, Fort, Linde en Drogteropslagen naar een modern akkerbouw en pluimveebedrijf. Het thema van deze stop is voedselvoorziening.

Om ongeveer 17.15 uur wordt het gezelschap terug verwacht bij het gemeentehuis. Hier worden ze begroet door een kinderkoor dat onder leiding van Wilma Fieten het ‘De Woldenlied’ ten gehore zal brengen.
Provincie:
Tag(s):