zondag, 22. april 2007 - 16:47

Afscheid Zuiderpark eindigt in debacle

De laatste wedstrijd in het Zuiderpark is in een absolute anticlimax geëindigd voor ADO Den Haag. Na een eerdere korte onderbreking in de eerste helft, werd het duel begin tweede helft definitief gestaakt vanwege vuurwerk op het veld. ADO stond op dat moment op een pijnlijke 0-3 achterstand tegen FC Groningen.

Het was de druppel voor de fanatieke ADO-aanhang, die hun frustratie vanwege de eerdere degradatie onmiddelijk kenbaar maakte na anderhalve minuut op de klok. Scheidsrechter Jack van Hulten besloot het duel daarop tijdelijk stil te leggen. ADO-trainer Lex Schoenmaker en aanvoerder Laurent Delorge spraken de supporters toe met het verzoek de ploeg op een waardige manier te ondersteunen.

Na een oponthoud van ongeveer een kwartier werd de wedstrijd voortgezet en was het Erik Nevland die de bezoekers op 0-1 zette op aangeven van de Tsjech Ondrej Svejdik. Goran Lovre verdubbelde het Haagse leed amper een kwartier daarna door Sergio Sanchez te passeren. Dit keer was Luis Suarez de architect.

Op slag van rust scoorde Nevland zijn tweede goal van de middag. De Noorse spits reageerde alert op een voorzet van Rasmus Lindgren en kopte fraai binnen: 0-3. Later zou blijken dat zijn goal de allerlaatste in het Zuiderpark ooit was. Kort na rust vond Van Hulten het genoeg toen er wederom een stuk vuurwerk op het veld gegooid werd. Het betekende het einde van een ADO-tijdperk dat een beter lot verdiend had.